Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne, trafne połączenie kuchni polskiej i włoskiej. Delikatny smak botwiny, otulony włoskimi smakami <3
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 596
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 72
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 210
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 64
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 596
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 72
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 210
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 64
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Botwinę myjemy (bez buraków), osuszamy i kroimy. Czosnek siekamy. Orzechy prażymy na suchej patelni. Botwinę, ser, czosnek, orzechy, liście majeranku, oliwę, przekładamy do blendera, miksujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do makaronu dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Podajemy ze startym parmezanem.