Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pełnoziarnisty makaron spaghetti w wyrazistym, lekko pikantnym i bardzo aromatycznym sosie na bazie sera gorgonzola z brokułami oraz polędwiczkami z kurczaka. Danie jest szybkie i bardzo proste w przygotowaniu, ale jego smak z pewnością zadowoli nasze kubki smakowe. To zestawienie polecam wszystkim głodomorom, którzy cenią pyszne i pożywne dania, nie wymagające długiego przygotowywania :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Do garnuszka dodajemy śmietanę oraz ser gorgonzola i podgrzewamy dla dobrego połączenia obu składników. Sos doprawiamy solą, białym pieprzem, szczyptą czosnku granulowanego i ksylitolem.
Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy je na osolony i lekko posłodzony wrzątek i gotujemy al dente (około 5 minut). Kilka różyczek dodajemy do sosu, rozgniatamy widelcem i mieszamy.
Polędwiczki z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy je solą oraz pieprzem i smażymy na oliwie z oliwek na delikatnie rumiany kolor.
Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z sosem gorgonzola, dodajemy pozostałe różyczki brokuła oraz podsmażone polędwiczki kurczaka i gotowe! :) Życzę smacznego! :)