Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti alla cipolla. Zaskakujące połączenie, ale jakie pyszne. Warto spróbować. Zamiast bucatini można użyć grube spaghetti, parmezan można zastąpić serem pecorino, tymianek bazylią.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 113
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 113
Składniki
Cebulę po obraniu pokroiłem w cienkie plasterki. Namoczyłem w zimnej wodzie około godzinę. Na głębokiej patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Cebulę odcedziłem i przełożyłem na patelnię. Smażyłem na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zrobiła się miękka i kremowa, nie powinna się jednak zrumienić. Dodałem tymianek i chili, doprawiłem solą. We wrzącej osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente. Odcedziłem, dołożyłem do cebuli. Delikatnie wymieszałem. Posypałem startym serem i świeżo mielonym pieprzem.