Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie na letnie upały,pyszne,lekkie i expresowe w wykonaniu:)
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Składniki
Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente(ok.10 minut). W tym czasie rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy na nią posiekany czosnek oraz pokrojoną w paski cukinię.Gdy cukinia zmięknie(ok.5 minut na wolnym ogniu),doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz wrzucamy posiekane zioła.
Wykładamy odcedzony makaron na talerz(najlepiej głęboki),polewamy sosem z kawałkami cukinii i całe danie posypujemy paskami serów ,wszystko razem mieszamy,aby potrawa nabrała wykwintnego smaku.Podajemy,gdy ser delikatnie się stopi.