Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wedlug przepisu przywiezionego z Włoch. Jego prostota wykonania, jednocześnie wykwintność ,elegancja i znakomity smak mówią same za siebie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
.Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej ząbki czosnku, po zrumienieniu - usuwamy.
Oczywiście najlepsze byłyby świeże owoce morza, ale o te u nas trudno, więc dopuszczamy mrożone. Nie mogą to być tednak jakieś tanie mieszanki, lepiej zapłacić więcej i kupić coś dobrego.Rozmrażamy owoce morza, wrzucamy do patelni z oliwą, trochę podsmażamy,potem dolewamy nieco wody i pokrojonego w kosteczkę pomidowra,dusimy pod przykryciem z natką pietruszki, dodajemy też nieco soli. Ma się utworzyć aromatyczny sosik, nie dopuszczamy, aby wyparował.To wszystko. Nie dodajemy nic więcej.
Gotujemy spaghetti al dente, odcedzamy i wrzucamy do patelni z sosem.Mieszamy energicznie.GOTOWE!
Podajemy z białym wyrawnym winem.
Smacznego, pychota!