Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny makaron z groszkiem i pieczarkami
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy na złoto dajemy pokrojone pieczarki(jak kto lubi może być w kostkę a może w plasterki) wszystko razem smażymy następnie dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę mieszamy i smażymy.Gdy wszystko jest podsmażone wlewamy szklankę wody(potem płyn trzeba uzupełniać bo paruje)dodajemy trochę groszku mrożonego (w zależności od upodobań może być 1/4 do 1/2 paczki)dodajemy kostkę grzybową,doprawiamy solą pieprzem i papryką w proszku oraz wsypujemy zioła, gotujemy ok.30 min po tym czasie wlewamy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia następnie wrzucamy serek mieszamy aby się rozpuścił i sos gotowy.Podajemy z makaronem ugotowanym al'dente SMACZNEGO