Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie muśnięty groszkiem makaron z dodatkiem aromatycznego estragonu. Magiczne danie, choć może tak nie wygląda. Danie zmontowane na prędko po pracy w granicach 23-24. Polecam Arek Gie
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 36
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 36
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Zostawiamy trochę wody z gotowania makaronu. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku. Przecieramy przez drobne sito. Przelewamy do garnka dodając masło i estragon. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Wlewamy śmietankę, wrzucamy makaron, podgrzewamy dokładnie łącząc z sosem. W razie potrzeby dodajemy wodę z gotowania, wg uznania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką.