Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti z mielonym mięsem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10958
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10958
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Składniki
Warzywa oczyść. Posiekaj drobno cebulę. Marchewkę pokrój w kosteczkę. Oczyszczone pieczarki pokrój w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, zeszklij cebulę. Dodaj marchewkę i pieczarki. Smaż, często mieszając, około 5 minut. Dodaj mięso. Nadal mieszając smaż, aż mięso się zrumieni. Dodaj rozdrobnione pomidory. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Całość zalej bulionem (może być z kostki). Jeśli chcesz, dodaj po szczypcie ziół (bazylia, oregano, zioła prowansalskie). Przykryj i duś sos na małym ogniu 10 minut. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Zagotuj 3 litry osolonej wody. Na wrzątek wrzuć makaron. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź na sicie i polej sosem mięsnym.
czas ok. 40 min; porcja – 330 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety