Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti z pesto"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Składniki
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu (nie powinien być zbyt miękki). Umyj listki bazylii.
Do miseczki wrzuć liście bazylii, czosnek, posiekane orzeszki, 60 g parmezanu i wlej oliwę. Zmiel dokładnie na prawie gładką masę. Jeśli jest za gęste, dodaj oliwy.
Dodaj pesto do gorącego makaronu i dokładnie wymieszaj. Posyp resztą parmezanu. Nałóż potrawę na talerze i udekoruj listkami bazylii.Źródło: Takie jest życie