Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycące i szybkie w przygotowaniu
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Ugotować makaron. Makaron powinien być al dente. Można pokropić go oliwą z oliwek by się nie zlepiał.
na patelni na oliwie zeszklić cebulkę, dodać mięso mielone i wszystko smazyć do miekkości. Gdy mięso bedzie juz dobre dodajemy pokrojone pieczarki i nadal wszystko dusimy pod przykryciem.
Dodajemy pomidory w puszce oraz przecier pomidorowy.
Podlewamy wszystko odrobiną wody i dusimy
Przyprawiamy i gotowe:)
makaron polewamy sosem oraz posypujemy startym serem żółtym.
SMACZNEGO