Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti z pomidorami"
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodać pomidory, przyprawy, zioła, dusić na małym ogniu przez ok. 20 minut, wystudzić (można zmiksować).
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, najlepiej, aby był al dente, odcedzić, można skropić oliwą.
Na ciepły makaron wylać gorący sos pomidorowy, posypać świeżymi ziołami i serem. Spaghetti należy podawać na głębszym talerzu, udekorowane cząstkami pomidorów.
Włosi jedzą je tylko widelcem, w Europie serwowane jest z widelcem i łyżką.
Zanim polejesz makaron sosem, ułóż go fantazyjnie, np. zwijając w gniazda. Potrawę posyp ziołami. Spaghetti podawaj zawsze na ciepło.
<strong>: ok. 35 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium