Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z pomidorami, cytryną i natką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
porcje • : 10 min • gotowanie: 10 min • 440 kcal/porcja • 2,50 zł/porcja
Sparz wrzątkiem cytrynę. Zetrzyj z niej skórkę na drobnej tarce, następnie wyciśnij sok.
Ugotuj spaghetti w osolonej wodzie, zgodnie z zaleceniami producenta (ok. 10 minut). Odcedź makaron, pozostawiając w garnku ok. 1/4 szklanki wody. Wyłóż makaron na półmisek, wlej pozostawioną wodę, wymieszaj.
Pozostałe (pomidory, cebulę, natkę, sok i skórkę z cytryny) wrzuć do makaronu, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Od razu podawaj.
Spaghetti będzie bardziej sycące, jeśli dodasz 2 łyżki startego twardego sera lub mielonych orzechów.Źródło: Olivia