Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu, danie dla amatorów makaronów z sosem, pyszne :) Polecam :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Składniki
Przepis na sos: składniki: pieczarki 1,5 kg marchew 2 szt natka pietruszki 1 pęczek koper pomidory krojone 300 g suszona włoszczyzna przyprawy: Doprawiamy przyprawami do swojego smaku. sól morska pieprz ziołowy bazylia suszona papryka suszona pieprz czarny ziele angielskie mielone liść laurowy mielony lubczyk domowa kostka rosołowa 1 łyżka wykonanie: Pieczarki i marchew kroimy w kostkę, natkę pietruszki i koper kroimy drobno. Do garnka z 0,5 litra wody wkładamy pokrojone pieczarki i marchew, solimy i dusimy do miękkości. Gdy pieczarki i marchew będą miękkie, doprawiamy suchymi przyprawami oraz dodajemy domową kostkę rosołową. Wszystko dusimy do miękkości wszystkich składników, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper i gotujemy bez przykrycia 15-20 minut żeby wyparowało troszkę wody która powstała podczas duszenia pieczarek i warzyw. Jeżeli składniki wszystkie są miękkie smak jest dobry to kończymy gotowanie i gorący sos wkładamy do słoików, zakręcamy wieczka słoików i pasteryzujemy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Filet kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa, kuminem i solą, smażymy na złoty kolor.
W garnczku zagotowujemy sos pieczarkowy, dodajemy usmażone kostki z fileta, sos możemy troszkę zagęścić mąką ziemniaczaną i zabielić śmietaną.
Ugotowane spaghetti podajemy polane obficie sosem. Całość posypujemy drobno pokrojoną bazylią.
Smacznego!!!