Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, nietypowe spaghetti, które zachwyci Twoje podniebienie! Wystarczą tylko 4 składniki. Serdecznie polecam
średni garnek, patelnia, nóż, drewniana łyżka, widelec,
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 506
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12933
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 506
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12933
Składniki
Makaron spaghetti połam na 3 części, wrzuć do wrzątku z osoloną wodą, gotuj do miękkości, odcedź makaron i odstaw w bezpieczne miejsce pod przykryciem.
Obraną cebulę pokrój w małą kosteczkę i podsmaż na patelni z 3 łyżkami oleju, na złoto brązowy kolor. Gdy cebulka będzie gotowa, dodaj do niej puszkę tuńczyka w oleju, wymieszaj tak, by rozdrobnić tuńczyka na masę, cały czas mieszając ją razem z cebulką, dodaj łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu, smaż minute, po tym czasie wsyp opakowanie rukoli do masy i ponownie mieszaj powoli, tak, aż rukola się rozpuści. Masa powinna być wilgotna, jeśli jest zbyt sucha, można dolać do masy więcej oleju i ponownie podsmażyć.
Przygotowaną masę z rukoli, tuńczyka i cebulki przełóż do garnka z wcześniej ugotowanym makaronem, wymieszaj i gotowe! Nie potrzeba do tego dania żadnego sosu.