Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z zielonym sosem z bobu"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ugotuj bób w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, obierz z łupinek. 2/3 porcji bobu zmiksuj razem z bazylią (część listków pozostaw do dekoracji makaronu).
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj zmiksowany bób i chwilę smaż. Wlej śmietanę, przypraw solą oraz pieprzem.
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź. Polej przygotowanym sosem. Posyp całymi ziarnami bobu i udekoruj listkami bazylii.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 3, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie