Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 58
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na średniej wielkości plasterki/kawałki. Składniki marynaty (woda, oliwa, sos sojowy, zmiażdżony czosnek przyprawa meksykańska i vegeta) mieszamy, wkładamy mięso i odstawiamy na noc do lodówki.
Rodzynki zalewamy w szklance gorącej wody. Cebulę kroimy w półplastry, smażymy dodając soli i pieprzu. Na dno blaszki/naczynia żaroodpornego układamy całą cebulę, na to kawałki indyka. jabłka cieńko kroić w półplastry (ze skórką) i przekładać każdy kawałek indyka.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, włożyć blaszkę z indykiem. Po 10 minutach wyjąć, powstałym sosem polewać indyka i jabłka. Po 30 min porozrzucać rodzynki i ponownie przelać powstałym sosem. Ewentualnie można dodać oliwy lub wody jeśli sosu będzie mało. Piec jeszcze około 15-20 min.
Indyk w taki sposób marynowany i pieczony zachowuje kruchość. Do dania pasuje ogórek kiszony i ziemniaki z wody.