Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent na puszyste ciasto lub bułeczki drożdżowe!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
Kiedy robimy ciasto drożdżowe lub bułki najczęściej po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia, potem wkładamy do foremki lub formujemy bułeczki i drugi raz odstawiamy do wyrośnięcia. Bardzo dobrym sposobem na drugie wyrastanie ciasta jest umieszczenie blachy w piekarniku na górnej półce, z włączonym tylko światłem (bez grzania). Żarówka daje wystarczająco ciepła, aby bułeczki podwoiły swoją objętość. Sprawdziłam kilka razy i zawsze sprawdzało się świetnie