Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest z filmu MASTERCHEF bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8934
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 136
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2928
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8934
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 136
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2928
Składniki
Na maśle klarowanym smażymy połówki moreli, dodajemy liście szałwii. Usmażone chrupiące liście szałwii delikatnie osuszamy na ręczniku papierowym. Z morelii zdejmujemy skórkę, która pod wpływem temperatury odchodzi bardzo łatwo.
Na patelni szklimy czosnek, dodajemy i dusimy wiśnie z winem porto, doprawiamy pieprzem i odrobiną miodu, redukujemy.
Stek polędwicy cielęcej prószymy solą i pieprzem smażymy z dwóch stron.
Mięso podajemy z morelami i chrupiącymi liśćmi szałwii wraz z wiśniami i sosem. Smacznego :)