Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki mielone z dużą ilością smażonej cebuli, przyprawionej odrobiną octu balsamicznego to świetna propozycja dla miłośników mięsa. Prosty, smaczny obiad.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1805
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1805
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Mięso dajemy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej, rozgnieciony ząbek czosnku i przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy płaskie kotlety, z 1/2 kg mięsa wyjdzie nam 6-7 steków.
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Obtaczamy kotlety w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na największym ogniu, z jednej strony do przyrumienienia.
Następnie odwracamy steki na drugą stronę, zmniejszamy ogień na średni. Cebulę kroimy w piórka, posypujemy solą obficie i morzymy (wyciskamy rękoma, aby cebul puściła sok). Tak przygotowaną cebulę dorzucamy do steków. Obsmażamy cebulę na rumiano. Na koniec dodajemy na patelnię łyżeczkę octu balsamicznego.
Steki mielone z cebulą gotowe!