Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Steki wołowe z kolorową jarzynką"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14453
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 47
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 61
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 148
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 215
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14453
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 47
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 61
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 148
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 215
Składniki
Wymieszaj w dużej płaskiej misce 1/4 szklanki oliwy, obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz listki tymianku (z łodyżkami). Obtocz w marynacie steki i wstaw do lodówki na 20 minut.
Wylej na patelnię resztę oliwy i rozgrzej ją. Cebulę obierz i pokrój, wrzuć na oliwę, smaż 2-3 minuty. Dodaj pokrojoną na 3-centymetrowe kawałki fasolkę szparagową, przecier pomidorowy, cukier i wodę. Przykryj i duś 10-15 minut, aż fasolka zmięknie.
Rozgrzej patelnię grillową i smaż steki, po 1-2 minuty z każdej strony lub aż będą miękkie. Podawaj natychmiast, z jarzynką i pokrojoną w cząstki cytryną.Źródło: Olivia