Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne steki z karkówki wieprzowej w sosie borowikowym z dodatkiem białego wina i śmietanki 30 %. Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem :-) Przepis https://youtu.be/1qbZL5uoDB0
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 193
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15450
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 193
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15450
Składniki
Na początku karkówkę należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie mięso kroimy na grube kotlety około 6-7 cm, oprószamy delikatnie solą i pieprzem z każdej strony. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oleju rzepakowego lub innego Waszego ulubionego tłuszczu do smażenia i układamy kotlety na patelnię, podsmażamy z obu stron aż ładnie się zarumienią. Następnie podsmażone steki zdejmujemy z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażamy posiekany czosnek, pokrojonego drobno pora, po 2-3 minutach dorzucamy borowiki pokrojone w grube plastry, roztarty rozmaryn, pieprz i odrobinę soli, w dalszym ciągu całość podsmażamy od czasu do czasu mieszając. Po 4 minutach wlewamy wino i układamy kotlety na patelni, przykrywamy i na wolnym ogniu dusimy całość 90 minut, od czasu do czasu należy sprawdzać czy jest odpowiednia ilość płynu, zawsze można dolać odrobinę wina aby borowiki się nie przypaliły. Po tym czasie dolewamy śmietankę 30 %, dorzucamy garść posiekanej natki pietruszki i redukujemy sos aby jeszcze bardziej się zagęścił, na koniec solimy do smaku i pyszne steki z karkówki wieprzowej w sosie borowikowym gotowe :-) Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie do subskrybowania mojego kanału na YouTube, tam znajdziecie jeszcze więcej smacznych przepisów w moim wykonaniu :-)