Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wegański obiad do zrobienia w 20 minut. Smażony gruby makaron udon z tofu, grzybami, warzywami i azjatyckimi sosami. Bogactwo smaków i aromatów w wyjątkowo prostym i szybkim daniu.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Szykujemy sos: mieszamy sos sojowy, ostrygowy, srirachę, ocet i cukier. Grzyb mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie kroimy w paski. Tofu kroimy w kostkę, paprykę w paski, pieczarki w plasterki, cukinię w słupki. Na oleju sezamowym smażymy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po około minucie dodajemy tofu i smażymy kolejne 2 minuty, często mieszając. Dodajemy pokrojone warzywa, mun, pieczarki, przyprawę chińską i znów smażymy kilka minut, mieszając. Całość zalewamy sosem. Dodajemy przepłukany makaron udon i smażymy jeszcze minutę, znów mieszając. Danie rozkładamy na 2 talerze. Posypujemy posiekanym szczypiorem i sezamem. Podajemy od razu.