Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-03-2023
Pyszny, pożywny i ekspresowy w przygotowaniu makaron soba z kurczakiem i warzywami.
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 54
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 40
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 72
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 54
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 40
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 72
Składniki
Składniki sosu wymieszać. Grzyby namoczyć w 70 ml gorącej wody przez 15 minut. Wodę z moczenia dodać do sosu. Grzyby posiekać. Pierś z kurczaka pokroić na paski. Marchew pokroić w słupki, paprykę pokroić w paski, szalotkę w pióra, a cukinię w półplasterki. W woku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i chwilę podsmażyć. Dodać po kolei składniki smażąc każde z nich przez ok. pół minuty: marchew, paprykę, cukinię, grzyby i mięso. Dodać szczypiorek, sezam i natkę. Zalać sosem i dusić ok. 3 minuty. Makron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do woka. Wymieszać i chwilę podgrzać.