Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolno gotowana wołowina, w gęstym, aromatycznym sosie pomidorowym. Można ją podawać z makaronem, polentą albo ziemniakami.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe i ulubione zioła, doprawić solą i pieprzem. Smażyć około 20 minut, często mieszając.
Wlać wino, dusić do odparowania alkoholu. Następnie dodać pomidory i gotować na bardzo małym ogniu przez 3-4 godziny, do momentu aż mięso zacznie się rozpadać.
Ugotowane mięso podzielić na porcje, ułożyć na talerze, polać sosem. Moje stracotto podałam z makaronem tagliatelle i tartym serem pecorino.