Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mięso umyć , osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju rzepakowego. Partiami przesmażać mięso, żeby się tylko zamknęło i przekładać do rondla. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Przełożyć do rondla z mięsem i dodać listek, ziele i pieprz i zalać gorąca wodą tak, żeby mięso było przykryte. Gotować ok 60 min na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolać wody. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Na masełku przesmażyć pieczarki, aż się zrumienią i dodać do rondla, a także dodać kukurydze z puszki. Dodać łyżkę musztardy, koncentrat pomidorowy, cukier, paprykę, sól i pieprz, wymieszać i jeszcze chwilę wszystko pogotować. Podawać z pieczywem. Smacznego