Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strogonow z selerem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Mięso oczyść, pokrój w paseczki, posyp mąką. Przesmaż na 2 łyżkach oleju, przełóż do garnka. Obraną cebulę poszatkuj, pieczarki oczyść, pokrój w plasterki razem z selerem. Na 2 łyżkach oleju obsmaż pieczarki z cebulą. Dopraw solą i pieprzem, przełóż do mięsa. Dodaj 2 ziarna ziela i liść laurowy. Podlej 3 szkl. wody. Duś 30 minut.
Dodaj seler naciowy. Duś jeszcze 10 minut. Wkrój ogórki, dopraw 2 łyżkami przecieru. Na koniec dodaj śmietanę. Danie dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i chili.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 360 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety