Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Suflet z kaszy jaglanej"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Kaszę jaglaną zalej mlekiem, posól i zagotuj. Wystudź i wymieszaj z miodem, cukrem waniliowym, skórką z cytryny, masłem, twarogiem i żółtkami.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę i wmieszaj do kaszy. Foremki wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Napełnij je kaszą.
Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut.Źródło: Na żywo