Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
* W tym sosie nie jest potrzebny żaden ser. ** Ten sos jest bardzo łatwy do przygotowania, ale potrzebuje naprawdę dobrych pomidorów, świeżych ziół i dobrej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Fajnie jest tworzyć nowe smaki, zastępując zioła lub dodając różne składniki do podstawowej mieszanki.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
1. Wszystkie składniki sosu przełóż do naczynia żaroodpornego i dokładnie wymieszaj. 2. Pozostaw do marynowania na co najmniej 2 godziny. 3. Nie ma znaczenia, czy pozostawisz sos na dłużej. 4. Rozgrzej piekarnik do temperatury 150°C. 5. Ugotuj spaghetti lub bucatini al dente wg instrukcji na opakowaniu. 6. Podczas gotowania makaronu umieść naczynie żaroodporne z sosem w piekarniku. 7. Gdy spaghetti lub bucatini jest gotowe przełóż do naczynia żaroodpornego z sosem, dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. 8. Smacznego.