Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świderki z kurczakiem"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5908
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5908
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Składniki
Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą, posyp granulowanym czosnkiem, suszoną bazylią oraz płatkami chili. Przykryj folią i wstaw do lodówki.
Kalafior oczyść, umyj, podziel na małe różyczki. Włóż je do lekko posolonej wody i gotuj ok. 15 minut, aż kalafior będzie miękki. Makaron wrzuć na posolony wrzątek, gotuj ok. 10 minut.
Filety z kurczaka smaż 10-12 minut na mocno rozgrzanym oleju. Miękki kalafior oraz makaron odcedź, osącz na sitku. Usmażone mięso pokrój na kawałeczki, wymieszaj z kalafiorem i świderkami. Przed podaniem danie posyp parmezanem.