Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Świderki z mięsem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku. Wrzuć mielone mięso, smaż razem kilka minut. Przypraw. Ugotuj makaron, odcedź.
Sos: przecier pomidorowy wymieszaj z 3 łyżkami wody, śmietaną oraz jajkiem. Przypraw do smaku ziołami, solą oraz pieprzem.
Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Włóż połowę makaronu, mięso, nakryj makaronem. Polej sosem.
Posyp pokrojoną Fetą, papryką, rozłóż pomidorki. Zapiekaj ok. 25-30 min w temp. 180°C. Przed podaniem udekoruj danie listkami bazylii.Źródło: Bella Relaks