Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolega przyjechał z Norwegii i obdarował mnie świeżutką makrelą. Bardzo zdrowe, smaczne i szybkie danie obiadowe. Przy smażeniu ryby można było zaraz się zorientować, że ryba jest świeża, bo nie było czuć rybą.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 391
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 391
Składniki
Rybę myjemy i przygotowujemy do smażenia. Ja miałem to szczęście, że rybki dostałem odgłowione i patroszone. Solimy i posypujemy pieprzem naturalnym w/g uznania. Tak pozostawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy patelnię, obtaczamy rybę w mące i na rozgrzanym maśle klarowanym smażymy. Podajemy gorącą z ziemniakami puree i surówką.