Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna świeżonka z mięsa z szynki wieprzowej. Te w knajpach są dla mnie za tłuste, pływające w oleju i nie wiadomo z jakiego mięsa.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso z szynki umyć i osuszyć. Następnie usunąć wszystkie błonki. Pokroić w paseczki o długości ok. 4 cm. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Można takie mięso schłodzić w lodówce przez noc w soli i pieprzu, ale nie trzeba (u mnie się chłodziło:)). Następnie rozgrzać olej i wrzucić mięsko. Podsmażać, mieszając. Po 15 minutach zmniejszyć ogień i przykryć. Co jakiś czas mieszać i podlewać wodą lub bulionem. Jak odparuje to znowu podlewamy, tak by mięsko się nie przypalało. Po godzinie dodajemy pokrojone w księżyce cebule. Jeszcze ok. 30 minut podsmażamy, co jakiś czas mieszamy.