Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 14865
Polecam.
Odsłon: 446
Szybka i smaczna
Odsłon: 14865
Polecam.
Odsłon: 446
Składniki
Masło roztop na patelni o grubym dnie. Podsmaż posiekany czosnek. Dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj, by ziarna pokryły się tłuszczem. Całość zalej szklanką ciepłego bulionu. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Po 15 minutach dodaj dynię, cząber i podlej kaszotto bulionem. Dopraw do smaku. Kasza powinna być miękka i wchłonąć cały bulion. Do gotowego kaszotto dodaj kiełki bambusa. Możesz posypać pokruszonym serem.
• 35 minut • dla 4 osób • cena ok. 13 zł
superporada:
Kasze są bogatym źródłem potasu, który wspomaga serce, witamin z grupy B działających antystresowo i błonnika, który reguluje pracę jelit.Źródło: Show