Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sycący duet: ziemniak i śledź"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Śledzie wymocz w zimnej wodzie lub mleku przez 2 godziny. Cebulę pokrój w piórka i posól. Pozostaw na 15 minut, odciśnij ręką i opłucz z soli (zapach cebuli nie będzie tak intensywny).
Śledzie pokrój w prostokątne kawałki, oprósz je pieprzem i włóż do słoika przekładając cebulą, listkami laurowymi, zielem i ziarenkami pieprzu. Zalej olejem. Odstaw na dobę do lodówki.
Po tym czasie ugotuj ziemniaki w mundurkach. Odcedź, poczekaj aż ostygną, obierz ze skórki. Pokrój je w talarki lub kwadraty, na każdym ułóż kawałek śledzia, posyp szczypiorkiem, oprósz koperkiem lub szczypiorkiem.
• 30 minut+czas odstawienia • dla 4 osób • cena 11 złŹródło: Show