Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szakszuka idealna na śniadanie, kolację lub nawet dodatek do obiadu np. ryżu
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6120
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 143
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 311
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6120
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 143
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 311
Składniki
Włoszczyznę do miękkości podsmażamy na dużej patelni, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomidory z puszki i dusimy do odparowania wody. Na całej patelni równomiernie rozkładamy warzywa i robimy 5 małych dołków. W każdy z dołków wbijamy jajko. Każde jajko solimy i pieprzymy. Dusimy wszystko pod przykryciem do momentu ścięcia się jajek. Można podać z ryżem jako danie obiadowe, lub jako lekkie śniadanie.