Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szare kluski na mące żytniej"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Ułóż na sicie o gęstych oczkach, pod nim ustaw miskę. Zostaw na godzinę.
Powstały płyn odlej, skrobię dodaj do masy ziemniaczanej. Dodaj obie mąki i jajka, posól. Starannie wymieszaj.
Łyżką nabieraj nieduże porcje masy, wrzuć do osolonego wrzątku. Gdy kluski wypłyną, gotuj 3 minuty. Podaj np. z podsmażoną cebulką.Źródło: Chwila dla Ciebie