Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wolno pieczone mięsa. Dziś prezentuję moją wersję pulled beef podaną w bułce, ponieważ tak smakuje mi najbardziej.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20976
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20976
Składniki
Mięso nacieramy pieprzem. Nie użyłam soli, gdyż słoność dają sosy sojowy i Worcester. Mięso przekładamy do żeliwnego garnka, obkładamy pokrojonymi warzywami. Dorzucamy liść laurowy, jałowiec, rozmaryn i ziele angielskie. Wlewamy sosy sojowy i Worcester, miód oraz wino. Garnek przykrywamy, wstawiamy do zimnego pieca nastawiamy temperaturę na 250 stopni C, gdy piec się nagrzeje zmniejszamy temperaturę do 100 stopni C i pieczemy 5-6 godzin. Upieczone mięso przekładamy na półmisek i za pomocą dwóch widelców lub specjalnych np."niedźwiedzich łapek" rwiemy na kawałki. Sos spod pieczenia przecedzamy. Pieczone warzywa możemy przetrzeć do sosu lub pokroić na mniejsze kawałki. Mięso ponownie przekładamy do sosu. Połówki bułek układamy na mięsie, aby się ogrzały i nasiąknęły sosem. Bułki zdejmujemy, układamy na nich rukolę, kapustę, plasterki pomidorów, cebuli, porwane mięso oraz ser. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.