Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk jagnięcy ze śliwkami i suszonymi morelami"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 61
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 421
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1150
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 61
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 421
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1150
Składniki
Jagnięcinę umyj pod zimną wodą, podziel na dwa płaty i lekko rozbij. Posyp przyprawą do grilla. Na jednym płacie ułóż śliwki, a na drugim morele. Mięso zwiń w rulon i pokrój w plastry. Następnie nakłuj na zmianę na patyczki do szaszłyków, namoczone wcześniej w zimnej wodzie.
Oliwę wymieszaj z miętą i posmaruj szaszłyki. Grilluj je 15 minut, stale obracając. Twaróg wymieszaj z posiekanymi cebulkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, łyżką posiekanych suszonych moreli i vegetą. Całość schłódź i podawaj do szaszłyków. Udekoruj miętą.Źródło: Na żywo