Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj mięso, jajko, dopraw solą, pieprzem, papryką i wymieszaj (w razie potrzeby zagęść bułką tartą).
Mozzarellę pokrój na kawałki i każdy z nich otul mięsem, tak aby powstały zgrabne kulki. Cukinie umyj i obie pokrój wzdłuż na cienkie paski. Owiń nimi mięsne kulki. Następnie powbijaj po trzy kulki na szpadki szaszłykowe, skrop olejem i obsmaż na patelni z każdej strony.
Podsmażone szaszłyki włóż następnie do naczynia żaroodpornego i piecz w gorącym piekarniku w temperaturze 200°C przez około 10 minut. Gotowe szaszłyki posyp uprażonym sezamem i od razu podawaj z pieczywem i np. sałatką.Źródło: Świat kobiety