Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Cebulę obieram, mielę z czosnkiem i orzechami. Dodaję oliwę, sok z cytryny, curry, sól i dokładnie ucieram.
Mięso opłukuję, kroję na kawałki, maczam w utartej marynacie, odstawiam na godz. Nadziewam na patyczki i opiekam na złoto w piekarniku.
Sos: cebulę siekam z czosnkiem, podsmażam na oliwie, dodaję paprykę, sok z cytryny, przyprawę i sól. Podlewam odrobiną wody, zagotowuję. Sos podaję osobno.
Szaszłyki i sos najlepiej zapakować w plastikowe pudełeczka. Do tego świeże pieczywo – super! Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Kobieta i życie