Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki drobiowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5237
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5237
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Składniki
Piersi kurczaka starannie oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a potem pokrój w szerokie paski i włóż do miski.
Bakłażan (mały) umyj, pokrój w plastry, rozłóż na tacce lub desce i posyp solą. Odstaw na kilkanaście minut, a potem osusz z płynu, który puściły posolone plastry warzywa.
Umyj, osusz i pokrój w plasterki cukinię (ze skórką). Strąki kolorowych papryk umyj, przekrój na połówki, usuń starannie gniazda nasienne. Miąższ pokrój na większe kawałki.
Przygotuj marynatę do grilla. W misce utrzyj olej z sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Wlej białe wino. Dodaj miód, szczyptę ulubionych ziół oraz sól, pieprz i słodką paprykę do smaku, wymieszaj.
Mięso i warzywa włóż do marynaty. Odstaw na 2 godziny. Po tym czasie nadziej na patyki do szaszłyków, piecz 30 min w 180 st.Źródło: Świat kobiety