Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Filety opłucz, osusz, potnij na 40 małych kawałków. Kąski kurczaka przełóż do miseczki. Przygotuj marynatę: Czosnek obierz, drobno posiekaj, przełóż do miseczki. Dodaj 5 łyżek oleju oraz skórkę cytrynową i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku suszonymi ziołami, solą i pieprzem.
Mięso zalej przygotowaną marynatą, przemieszaj. Przykryj folią i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę. Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół.
Zamarynowane kąski kurczaka owiń paseczkami boczku. Nabijaj je razem z listkami laurowymi na długie drewniane patyczki albo szpilki do szaszłyków.
Gotowe szaszłyki usmaż na rumiano na pozostałym oleju albo opiecz na mocno rozgrzanym grillu. Przed podaniem udekoruj je gałązkami rozmarynu.
godz. i 15 min •Porcja: 575 kcal •Cena porcji: 4,25 złŹródło: Naj