Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki drobiowe z gruszką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 21
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 21
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Patyczki do szaszłyków włóż do zimnej wody na minimum 15 minut. Piersi umyj, pokrój w grubą kostkę, przypraw solą i pieprzem. Z jogurtu, curry, imbiru, chili i kozieradki przygotuj marynatę. Włóż do niej kawałki kurczaka, odstaw do lodówki na całą noc lub, jeśli nie masz tyle czasu, na dwie godziny.
Kawałki kurczaka przysmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Delikatnie je przekładaj, by się nie podzieliły na części. Zdejmij z patelni i lekko schłodź.
Gruszki obierz, wytnij nasiona, pokrój w grubą kostkę. Na patyczki naprzemiennie nabijaj zamarynowane piersi z kurczaka i gruszki. Smaż chwilę bez tłuszczu na patelni grillowej lub na odrobinie oleju na patelni klasycznej, aż kurczak się zrumieni. Szaszłyki podawaj z sałatą i świeżymi warzywami.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień