Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki po arabsku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Pomidory natnij przy ogonku i wyżłób. Posiekaj drobno miąższ i wrzuć do miseczki. Obierz ogórka, usuń pestki a resztę posiekaj i wymieszaj z miąższem pomidorów. Dodaj posiekane liście mięty, bazylii, zieloną część dymki, sok z cytryny i kuskus.
Wymieszaj. Pokrój polędwicę, cukinie, paprykę i ser halloumi w kostkę o wymiarach 2 x 2 cm. Na zwilżone wodą patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso, cukinię i ser. Posmaruj szaszłyki odrobiną oliwy, oprósz pieprzem i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz ok. 15 minut. Podawaj z nadziewanymi pomidorami.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14