Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki rybne"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Składniki
Rybę drobniutko posiekaj lub zmiel. Dodaj jajko, mąkę, bułkę tartą. Wyrób masę i przypraw.
Łyżeczką do herbaty nabieraj małe porcje masy, uformuj kotleciki. Obsmaż na oleju.
Warzywa i pieczarki umyj, oczyść. Pokrój drobno paprykę, cebulę, pomidor, ogórek, bakłażan.
Szpadki do szaszłyków posmaruj olejem. Nabijaj na przemian kotleciki, grzyby warzywa. Skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem. Grilluj ok. 5 minut z każdej strony.
Podaj z ryżem, polane keczupem. Smaczne będą także z pesto pomidorowym, bazyliowym, z natki pietruszki lub rukoli.
Porcje 6
65 min
Cena 4,60 zł
Kalorie 140 kcalŹródło: Takie jest życie