Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki w piersi indyka"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Bądos z Turki
Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw, obsmaż na oliwie. Pieczarki przekrój na pół. Paprykę, boczek i cebulę w kostkę, cukinię w plastry. nadziej na przemian na patyczki do szaszłyków, przypraw. Piecz 10-15 min w temp. 180°C.
Sznycle rozbij, posmaruj pesto. Owiń szaszłyki, wyjmij patyczki. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie