Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki w płaszczyku z ciasta"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1826
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1826
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze przez 20-25 minut, by rozmarzło. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą oraz odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Płat francuskiego ciasta posmaruj przyprawioną oliwą. Potnij go na 24 cienkie paski. Każdy z serdelków owiń paskiem ciasta.
Zawiniątka nabij (po cztery sztuki) na długie drewniane patyczki. Szaszłyki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C. Piecz przez 15-20 minut.Źródło: Naj