Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z grillowanych warzyw"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 262
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 262
Składniki
na marynatę wymieszaj ze sobą. Mięso umyj, oczyść z błon i kości, pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z marynatą, odstaw na 30 minut. Warzywa umyj.
Cebulę obierz, pokrój w dużą kostkę. Cukinię pokrój na plastry wraz ze skórą. Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, pokrój w dużą kostkę.
Na patyki nabijaj po dwa kawałki dowolnych warzyw na zmianę z kawałkami mięsa. Piecz na średnio rozgrzanym grillu przez około 30 minut, obracając je na wszystkie strony.
Podawaj gorące, udekorowane natką pietruszki, z dodatkiem grzanek z grilla posmarowanych masłem czosnkowym i lekko podpieczonych.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień