Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z indyka z nutką kolendry i sosem kiwi"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso przełóż do miseczki. Oliwę wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz keczupem, musztardą i octem balsamicznym. Dodaj kolendrę, tymianek i utłuczone ziele angielskie. Mięso polej marynatą.
Przykryj i włóż do lodówki na 4 godziny. W tym czasie boczek pokrój w plasterki, a potem na kawałeczki. Paprykę osącz z zalewy, pokrój w grubą kostkę.
Cebulę obierz, zeszklij na łyżce oleju, oprósz curry. Zasmaż. Kiwi obierz, potnij na kawałki. Dodaj do cebuli, smaż razem chwilę. Dołóż konfiturę. Połowę sosu zmiksuj. Obie części sosu wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem cytrynowym.
Zamarynowane kawałki mięsa ponabijaj na długie patyczki na przemian z boczkiem oraz papryką. Szaszłyki posyp solą i pieprzem. Smaż 10 minut na 3 łyżkach oleju. Podawaj z sosem kiwi.Źródło: Naj