Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z indykiem"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 73
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 189
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 73
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 189
Składniki
Filet kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję pokrojoną białą cebulę, 3 sprasowane ząbki czosnku, pokrojony koperek, sól, pieprz, ocet winny, sos balsamico, oliwę, przyprawę ognistą. Mieszam i wstawiam na noc do lodówki.
Na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian mięso, krążki cukinii, cebuli, pomidora, ząbki czosnku (w łupinie). Szaszłyki grilluję ok. 30 min na wyższym ruszcie, by się nie spiekły. Dekoruję bazylią.
50 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2-3 porcje
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie